Dzięki innowacyjnym rozwiązaniom protetyka stomatologiczna stała się niezwykle rozwiniętą dziedziną, dzięki której pacjenci mogą zadbać o zdrowy i piękny uśmiech. Niezwykle popularnym sposobem stosowanym u pacjentów są korony porcelanowe Warszawa, które najlepiej odwzorowują naturalny wygląd zębów. Korony porcelanowe, inaczej zwane koronami pełnoceramicznymi, posiadają wiele zalet takich jak np. wysoka odporność na uszkodzenia czy kilka sposobów mocowania w jamie ustnej pacjenta. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat zalet koron porcelanowych, sposobów mocowania, a także ceny, przeczytaj poniższy artykuł!
Korony porcelanowe – charakterystyka
Korony porcelanowe Warszawa to swego rodzaju nakładki, które montowane są na odpowiednio przygotowanych zębach lub specjalnych mostkach. Korony porcelanowe montowane są na stałe w jamie ustnej pacjenta. Przed ich nałożeniem stomatolog wraz z protetykiem, musi odpowiednio przygotować uzębienie pacjenta tj. oszlifować je tak, aby korony porcelanowe można było prawidłowo dopasować. Korony porcelanowe dostępne są w kilku różnych rodzajach, a najczęściej wykorzystywane przez protetyków są korony porcelanowe na podbudowie metalowej, korony pełnoceramiczne z podbudową z cyrkonu, korony akrylowe oraz klasyczne korony porcelanowe. Korony dobierane są indywidualnie do potrzeb oraz budowy uzębienia oraz jamy ustnej pacjenta. Nowoczesne korony porcelanowe Warszawa są niezwykle trwałe oraz odporne na uszkodzenia mechaniczne, a ich wygląd jest niezwykle zbliżony do wyglądu naturalnego zębów.
Korony porcelanowe – zalety
Korony porcelanowe posiadają wiele zalet, jednak ich największą zaletą zdecydowanie jest ich trwałość oraz wygląd, a co za tym idzie efekt końcowy, który zbliżony jest do naturalnego wyglądu uzębienia. Korony porcelanowe Warszawa są bezpieczne dla naszego organizmu, dzięki czemu nawet alergicy nie muszą martwić się o niepożądane reakcje. Korony porcelanowe są również sposobem na odzyskanie pewności siebie oraz komfortu podczas spotkań z najbliższymi w publicznych miejscach.