Opis
Narum Vege YoghurtZakwaska do jogurtu z mleka sojowego i owsianegowysoka wydajność! 5 litrów z opakowaniaodpowiednie dla weganbez GMObez laktozy
Zakwaska do przygotowania jogurtu z mleka roślinnego sojowego lub owsianego przy użyciu specjalnego szczepu Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine____________________________________________________________________________Wartość odżywcza w 100 genergia 1561 kJ/373 kcaltłuszcz 3,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 gwęglowodany 6 gw tym cukry 4,3 gbiałko 30 gsól 0,46 g____________________________________________________________________________1 saszetkaLactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402, Narine 10 x108 CFU____________________________________________________________________________Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu do przygotowania jogurtu z 1 litra mleka roślinnego jednocześnie.
Sposób użycia:Koniecznym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia użyte do przygotowania jogurtu, należy wyparzyć we wrzącej wodzie lub wysterylizować (np. parownikiem).Ogrzej 1 litr mleka do temperatury 38-41 C.Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml wody lub mleka o temperaturze 38-41 stopni C w celu uzyskania zakwasu.Zakwas dodaj do ogrzanego mleka. Dobrze wymieszaj.Rozlej do pojemników aby mleko dojrzało.4a.Wlej mieszaninę mleka z zaczynem do pojemników jogurtownicy i pozostaw jogurtownicę włączoną na 12- 14 godzin do czasu zmiany konsystencji. Po zgęstnieniu wyjmij pojemniki z jogurtownicy i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.4b. Bez użycia jogurtownicy. Wlej mieszaninę mleka z zaczynem do szklanego słoja (1 litr) i zapewnij stałą temperaturę 38-42 C (piekarnik, suszarka do warzyw itp. , słój powinien być owinięty w ręcznik,koc itp.). Pozostaw na 12-16 godzin do czasu zmiany konsystencji. Po zgęstnieniu włóż słój do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy!
Warunki przechowywania:Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż +10 C w sposób niedostępny dla dzieci. Tylko na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: 5 saszetekProducent: Vitaway LLC ArmeniaData ważności: 06/2022
sztyft do nosa
, pau darco
, badania czynnościowe
, linoderm plus
, choroba fabryego
, matka pszczela
, błona śluzowa
, nebilet 5 mg
, apteka inernetowa
, natur c active
, operacja bariatryczna
, objawy przepukliny pępkowej
, zatrucie thc
, żyworódka w płynie
, jak usunąć kamień nazębny
, kłykcin kończystych
, rapacholin c
, młody jęczmień
, nagrzewanie zatok
, crystal
, aptekagemini.pl
yyyyy